Logistikia

Nyheter

Region Östergötland lanserar matchningssida

Många företag märker av stora nedgångar med anledning av coronaviruset, medan andra har ett extra behov av arbetskraft just nu. Nu finns en ny webbtjänst i Östergötland för att förmedla kontakt mellan företag med olika behov. Tanken är att företag ska kunna hitta nya vägar till uppdrag eller kunna utbyta arbetskraft för att klara sig igenom den svåra kris som många just nu genomlider. Läs mer på www.matchajobben.nu

Läs mer

www.matchajobben.nu kan företag som söker uppdrag, eller har arbetskraft tillgänglig, lägga upp vad de kan erbjuda. På samma sätt kan företag som söker arbetskraft, eller vill köpa andra tjänster, lägga upp sina behov. Det kan till exempel handla om företag som kan ta uppdrag inom områden som inte har varit deras primära arbetsområde tidigare eller företag som på grund av ökad belastning har konkreta rekryteringsbehov. Även offentliga organisationer kan använda webbtjänsten och den är öppen för alla, så även privatpersoner kan se det som läggs upp där.

Företagen fyller i ett formulär på webbplatsen med sina uppgifter och informationen publiceras så snart den är granskad. Alla företag kan söka bland det andra har lagt upp i tjänsten för att hitta samarbetsparter. Region Östergötland har avsatt personella resurser för att granska och hantera informationen som skickas in, och den gruppen nås på matchajobben@regionostergotland.se. Ansvaret för sidan ligger hos enheten för tillväxt i Region Östergötland.

Seminarium med fokus vägtransporter

Vårens Logistikiaseminarium med fokus på vägtransporter.
är inställt. Nytt datum är 18 september, mer information kommer!


Smart rekrytering i logistikbranschen – integration, jämställdhet och kompetensförsörjning

Logistikbranschen har likt många andra branscher stora rekryteringsbehov. Som ett led i att möta utmaningen bjuder Logistikkluster i Östergötland i samarbete med Östsvenska Handelskammaren in till ett seminarium om rekrytering i branschen – och hur jämställdhet och integration kan vara en del av lösningen på kompetensförsörjning.

Läs mer och anmäl dig här.

Seminarium om: Hållbara transportupphandlingar

​Fredagen den 4 oktober anordnar det regionala nätverket Logistikia ett seminarium med tema Hållbara transportupphandlingar.

Olika frågor kring transportupphandlingar och hållbarhet kommer att diskuteras. Lyssna till tankar och erfarenheter från varuägare, transportörer, forskare, entreprenörer och inspiratörer.

Läs mer

Program

08.30 Drop in-fika
09.00 Inledning


”Hamnen spanar” Magnus Grimhed, försäljningschef Norrköpings Hamn
”Hur ska transportköpare agera för att få långsiktighet och bästa möjliga utveckling” Maria Huge Brodin, professor i Miljölogistik Linköpings Universitet
”Så tänker vi smart kring drivmedel” Fredrik Landegren, vd TRB
”Intermodalitet som en möjliggörare” Erica Kronhöffer, hållbarhetschef Green Cargo
”Vår roll som transportköpare” Ronny Björklund och Thomas Samson, Holmen Paper
”Regional kravplattform – till nytta för er?” Peter Henriksson, Östgötautmaningen och Per Lindahl, projektledare Logistikkluster Östergötland


12.00 Vi bjuder på lunch


Plats: Vreta Kluster, Klustervägen 11, Vreta Kloster. Från Linköping kör väg 34 och följ skyltarna mot Motala. Vid korsning Trafikplats Ljungsbro, sväng höger mot Ljungsbro. Ta sedan 3:e avfarten i rondellen. Efter 100 m sväng vänster mot Vreta Kluster. Ta sedan första vänster i korsningen och fortsätt rakt fram mot Vreta Kluster. Parkering utanför fastigheten eller i anslutning till skolan.
Anmäl dig här >>

Samordnad varudistribution halverar livsmedelstransporter

Samordnad varudistribution kan ge både effektivitets- och miljövinster. I Norrköping har man lyckats att mer än halvera sina livsmedelstransporter. Kommunens matvaror körs nu också ut med klimatvänliga lastbilar och distributionscentralen drivs med solceller.

Läs mer i Svensk Åkeritidning >>